Fan

Pix goes News, Pix' Daily confessions

     2

De laatste tijd switch ik maar al te graag naar documentaires, zoals die op National Geographics en Discovery. Men kan tegenwoordig hele oceanen of aardvlakken voor het oog droogleggen met behulp van gecomputeriseerde applicaties en laat dat zien in deze schitterende documentaires. Machtig interessant allemaal.

Vooral als blijkt dat wij als gewone droogkloterige aardse mensen speciaal bang blijken te zijn voor externe factoren. Zoals een eventueel contact met buitenaardse wezens. Als je goed kijkt naar deze aarde hebben we meer te vrezen voor tornado’s, aardbevingen/-verschuivingen en tsunami’s.

Stel, je bent ooit getroffen door een tornado, en je huis is totaal vernietigd. Dan is er een bepaalde mensheid onder ons, die niet weet van wijken. En rustig aan weer hun nieuwe huis opbouwen. Daar, waar ze eerder dus hun hele toekomst in duigen zagen vallen. Aan de ene kant wil ik het snappen, maar ergens kan ik er met mijn volle verstand niet bij.

Zo is er aan de Westkust van de VS een regio Cascadia, met plaatsen als Vancouver etc. in de buurt, dat per direct gevaar loopt, en als het ware op een soortement bom is gelokaliseerd, qua onderzeese erupties van vulkanen. Zo eens in de 300 jaar is het blijkbaar raak met zo’n vulkaan. En liefst zou ik iedereen een seintje geven: ‘Niet veilig. Wegwezen!’

Ja, je snapt waar ik nu heen wil. Ergens moeten die mensen daar wel blijven, want als we met z’n allen in een tornado-/aardbevings-/tsunamivrije omgeving willen wonen, dan is het hek natuurlijk van de dam. Letterlijk. Dat zinnetje: ‘Nature will find a way‘, komt hier steeds weer bovendrijven. Dus we kunnen al die regio-bewoners daar beter niet waarschuwen vooraf.

Zucht. Had ik deze blogpost maar nooit geschreven…

Post-navigatie:
Wat je niet wil missen:

2 thoughts on “Fan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up
%d bloggers liken dit: